Pesto: flere opskrifter

Pesto af asparges

Denne sovs kan oplades med en pasta og tilsæt

i risotto, spredes på bruschetta og tjene til kogt fisk.

Pesto: flere opskrifter

Julia Nekorkin

læs mere

Denne sovs er udarbejdet på grundlag af basilikum og ekstra jomfru olivenolie med tilsætning af ost og pinjekerner, og andre ingredienser varierer, som varianter af forberedelse i så lang tid samlet en masse. Analoger af pesto i de forskellige lande adskiller sig ikke kun i sammensætning, men også navnet.

I Provence, er en sauce kaldet Piste og nødder føjet til det i Østrig sætte græskarkerner, og i Tyskland bruger ikke basilikum og erstatte den med vilde hvidløg. Den mest berømte opskrift på pesto - genovesisk pesto, er det lavet af basilikum, frø, pinjekerner, hvidløg, olivenolie, fetaost hård og salt.

Siciliansk pesto - uden nødder, men med tomater, Napoli - uden ost, mandler og tørrede tomater.

Grøn pesto

Til fremstilling af grønne pistil under 60 g basilikum og hvidløg nelliker par, 100 ml olivenolie, pinjekerner eller frø og fyr revet parmesanost - 3 spsk. l, revet ost får -. 2 spsk. l., salte til smag. Hvis en marmor morter og træ støder ikke, Hak pinjekerner i en blender, kan du tilføje dem hvidløg og ost, smag til med salt og under konstant omrøring, fortyndes med ekstra jomfru olivenolie til konsistensen af ​​dejen eller creme. Denne pesto betragtes som en klassiker og velegnet til alle pasta.

En rød pesto

Pesto: flere opskrifter

Shutterstock

En lidt anderledes fra hans røde pesto. At gøre det tage 20 g basilikum, hvidløgsfed 2, 100 ml olivenolie, fyrretræ frø eller pinjekerner, ost, revet på et fint rivejern - 3 spsk. l., 100 g tørrede tomater, 1 spsk. l. kapers og balsamico, salt smag. Ved lav hastighed i en blender hakket basilikum, derefter nødder, hvidløg, tilsættes tørrede tomater og ost. Når alle ingredienserne er godt blandet sammen, tilsættes kapers og balsamic eddike, olivenolie og derefter salt. Denne sauce er god, ikke kun pasta, men også med alle former for sarte cremet ost. Det går godt med kød og fisk, bagte grøntsager nedenunder.

Yellow pesto

Pesto: flere opskrifter

Shutterstock

En anden variation af pesto - gul. Basil taget 20g hvidløg - 2 fed, pinjekerner eller frø og fyr revet parmesanost 3 v. l., til 150 g ricotta ost, olivenolie og 100 ml salt smag. Alle ingredienser blev anbragt i en blender, formales og blandes og derpå saltet og olivenolie blev tilsat og omrørt igen. En sådan variant pesto uundværlig for vegetabilske supper, gulerod, græskar eller tomat. Det er også meget velegnet til fløde suppe med avocado.

Purple pesto

Pesto: flere opskrifter

Shutterstock

Der er en lilla pesto, kombineret med de bedste fisk og skaldyr og fisk. Endvidere meget lækker bagt under denne udførelsesform pesto kartofler og svampe, er det vel at tilføje gryderetter. For at forberede det, skal du 100 gram arugula, 2-3 kviste af lilla basilikum, hvidløg fed, 2 spsk. l. pinjekerner, 1 spsk. l. olivenolie og smeltet smør, salt smag. Til at begynde pulveriseret i en blender arugula, basilikum og hvidløg, fortsætter med at blande, hældt olie - første olivenolie, smør derefter igen omrørt og drysses med pinjekerner. Pesto er ofte brugt i sandwich og pindemadder, til pizza og salater, sat i tærter. Selv bare spredes på brød, denne sauce er meget velsmagende.

Nye artikler